9 Mayıs 2011 Pazartesi

Doğal Japon Cilt Bakımı : Adzuki Fasulyesi

Doğal Japon Cilt Bakımı

   Japon kadınlarının pürüzsüz ve sivilcesiz bir yüze sahip olmalarının atında yatan nedeni araştırdık ve Japon Kadınlarının yaptıkları Japonya ya has bir cilt bakım ile karşılaştık. Nesillerdir süre gelen bu Japon Cilt bakım olayının altında yatan en büyük sır tamamiyle doğal ürünler ile hazırlaıp cilde uygulanması. Deniz sebzeleri , tahıl ve çay Japonların hem sağlıklı beslenmelerinde , hem de bakımlarında kullandıkları vazgeçilmezler.
  Yeni ve benzersiz Japonların kullandıkları bu doğal ürünleri sizler ile tek tek paylaşacağım.

Adzuki Fasulyesi ve Adzuki Fasulye tozu

Çoğunuzun adını ilk defa duyduğuna eminim Aduki veya Azuki olarakta isimlendirilmiş olabilmektedir. Nesiller boyu Japon cilt bakımı felsefesinde kullanılmakta olup toz halinde öğütülrek daha kullanışlı olması sağlanır. Adzuki fasulye tozu cilte yavaş yavaş sürülür ve cildinize hiç bir zarar vermeden pürüzsüzce cildinizi temilzlediğinin farkına varacaksınız. Adzuki Fasulye tozuna Toz pirinç veya yulaf ezmesi de dahil edilebilir. Bu karışımı yüz ve bacak bakımlarında cilde uygulamada kullanabilirsiniz. Adzuki tozu pembe rengi verir ve genellikle pembe sabunların özünde bullunur. Doğal sabunlarda pembe renkli oalrak almak istediğinizde özellikle uzkdoğuda adzuki tozu içerkli olarak zatılmaktadır.

Pirinç Kepeği Tozu

Pirinç kepeği tozu özellikle peelinglerde kullanılmaktadır. pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmak isteyen Japon bayanların kullandığı Pirinç kepeği tozu lekelerin çok hızlı iyileşmesini  , kırışıklıklerı öneleme vekirlenmiş yağ tutmuş gözeneklerin temizlenmesinde kullanılır.Pirinç kepeği cildin doğal dengesini ve doğal yağ seviyesinde tuttuğu söylenmekte. Kil ile birlikte uygulandığında bütün vucudu saracak bir çeşit maske hazırlanıp uygulama yaptırılır. Peelin sabunları ve kil maskelerinde pirinçe kepeği tozu yüksek oranda bulunmakta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder