25 Mayıs 2011 Çarşamba

Ankaranın Çılgın Projeleri - Başbakanın açıkladı Ankara Projeleri

REce Tayyip Erdoğan Ankara da yaptığı mitingte adeta gövde gösteris yaptı. İstanbula çılgın proje yaparda Anakrayı boş geçermiydi , Ankara için bir değil iki değil 5 ten fazla proje açıkladı.

Ankara'nın Projeleri

HAYVANAT BAHÇESİ VE FUAR MERKEZİ
"Aktürk'e 1 milyon 800 bin metrekare alana kurulu uluslararası bir fuar merkezi inşa ediyoruz. Ankara'nın fuar kenti olma vasfını da güçlendiriyoruz. Ankara'ya bir hayvanat bahçesi yapacağız. Burada ayrıca lunapark ve gösteri merkezi de olacak. Bu tüm Türkiye'nin ziyaret edeceği, uluslararası standartlarda bir hayvanat bahçesi olacak. Ulus Kent Projesi devam ediyor."

MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ
"Büyükşehir Belediyesi'ne verdiğimiz talimatla Kızılay'ı farklı bir çehreye kavuşturacağız. Çalışma yapılıyor. Projelerimiz arasında göreceksiniz. Kızılay'ımıza bir marka olma özelliğini kazandıracağız. Milli Botanik Parkı yapıyoruz. 2 bin dekar alan üzerine 83 trilyonun üzerinde bir yatırımla 4 bin civarındaki endemik bitki ziyaretçileri karşılayacak. Kütüphane, eğitim, araştırma kurumlarıyla birlikte burası bilim yuvası haline gelecek."

ANKARA TERMAL TURİZM MERKEZİ OLACAK
"Termal turizm projemiz... Ankara'da iyi bir potansiyel var ama yerinde kullanılmadığı için gerektiği gibi değerlendirilmiyor. Termal su kaynaklarını yeni bir konseptle değerlendireceğiz. Ankara'yı termal turizm merkezi haline getireceğiz."

ANKARA ULAŞIMIN MERKEZİ OLACAK

Ankara'yı ulaşımın da kalbi haline getiriyoruz. Ankara- Eskişehir hızlı tren etabını hizmete sokmuştuk. İstanbul etabı devam ediyor. Durmak yok, yola devam. Ankara- Konya etabı da başlıyor. Ankara- Konya arasını 1 saat 15 dakikaya indiriyoruz. Ankara- Afyonkarahisar- Uşak ve İzmir hattının çalışmalarına da başlıyoruz. Ankara hızlı trenlerin kesişme noktası olacak. Ankara merkez olmak üzere, 3 otoyol projemiz var.


ANKARA ULAŞIMIN DA MERKEZİ OLACAK
"Ankara Niğde otoyolo, Edirne'den Habur'a kadar önemli derecede bitirilmiş otoyol projesinin bir etabı. Edirne- Habur'a kesintisiz otoyolla bağlanmış olacak bittiği zaman bu etap. Ankara- Pozantı arasında 342 km yüksek standartlı yol inşa edeceğiz. Ankara- Samsun arasında inşa edeceğimiz yolun uzunluğu 432 km, Ankara- İzmir arasına 535 km yol inşa edeceğiz. Ankara havayolunda da önemli bir konuma geliyor. 56 noktaya uçan Anadolu Jet, 2.5 milyon yolcu hedefine doğru ilerliyor. Ankara merkezli yapılan uçuşlar Ankara'yı merkez haline dönüştürecek.

Kızılay- Çankaya, Sincan metro hatlarını hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. Akyurt- Havaalanı arasına yeni bir raylı sistem inşa ediyoruz. Esenboğa refüjünün üzerine inşa edeceğimiz bu ray inşaat sırasında ulaşımı engellemeyecek.

Keçiören ve İstanbul arasına inşa edeceğimiz tünel 3 yıl içinde tamamlanacak. Şehir içi trafiğine büyük rahatlama sağlayacak."

ANKARA'YA YENİ ŞEHİR
"Tıpkı İstanbul gibi, Ankara'da da yeni bir şehrin inşa ve imarına 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlayacaklarını belirterek, ''Güneykent adını verdiğimiz bu projeyle, Ankara’ya, 500 bin kişilik yeni bir şehir kazandırmış olacağız."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder