24 Mayıs 2011 Salı

Rauf Denktaş yoğun bakımda

Rauf Denktaş yoğun bakımda

KKTC’nin 1’inci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın beyin damarlarından birinde pıhtılaşma belirlendi ve yoğun bakıma alındı.Girne’deki konutunda kendini iyi hissetmeyince önce Lefkoşa’daki Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 87 yaşındaki Denktaş, daha sonra buradan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne nakledildi. YDÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, Rauf Denktaş’ın çekilen tomografi, MR ve diğer tetkiklerinde beyinde bir miktar tıkanıklık tespit edildiğini, kısmi felç tehlikesi olduğunu ve tedavisine başlandığını açıkladı. Hayati tehlikesinin olup olmadığının sorulması üzerine Kaptanoğlu, “Beyin kanamalarının hepsinde risk var. Genel durumu oldukça stabil. Şu an için oryantasyon bozukluğu var. Ama gerekli müdahaleler erken ve zamanında yapılmıştır. Durumu şimdi daha iyi” dedi.

Daha önce kalp ameliyatı olan ve yüksek tansiyonu bulunan Denktaş’ın her günkü gibi öğleden sonra 2 saat kadar uyuduğu, saat 17:30 sularında uyandırıldığında ise kendisini iyi hissetmediği öğrenildi. Şimdilik ameliyata gerek duyulmadığı ve Türkiye’nin bir ambulans uçağı her an KKTC’ye göndermek üzere hazır tuttuğu belirtildi.

Ziyaretçi akını

Bu arada Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu, KKTC’nin 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, bazı bakan ve milletvekilleri ve haberi duyan diğer yetkililer de Yakın Doğu Hastanesi’ne geldi.


Ankara’da ambulans uçak hazır bekliyor

TÜRKİYE’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Ankara’da bir ambulans uçağın hazır tutulduğunu, ancak doktorun buna gerek olmadığını söylediği için tedavisinin KKTC’de yürütüldüğünü söylediğini aktardı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise şunları söyledi: “Şu anda yoğun bakımda olup, ilk hastaneye geldiğine göre olumlu yönde bir gelişme olmuştur. Konuşabilmektedir ve sol elini, sol ayağını oynatabilmektedir. Temennimiz, sabaha kadar aldığı ve alacağı ilaçlarla pıhtının daha da küçüleceği ve fonksiyonların daha da mükemmel şekle dönüşebileceği şeklindedir.” KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, “fazla paniğe
gerek olmadığını”, Denktaş’ın “emin ellerde olduğunu” söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder