30 Mayıs 2011 Pazartesi

Almanyadan tarihi karar

Almanya dan tarihi karar

Almanya Japonya da yaşanan deprem felakati sonrası yaşanan nükleer felaket sonrası halkın gösterdiği sağduyuşlu mitingler ve protestolar sonucun 2022 yılında tamamiyle Nükleer Enerjiden vazgeçeceklerini belirtti. Bazı kesimlerde Türkiye 2022 yılında Nükleer Enerjiye geçeceğini ve bunun başka ülkeler baz alınarark iptal edilmesi savununa dursunlar işin gerçeği çok açık Türkiye nin Her yıl %10 artan bir enerji ihtiyacı söz konusuyken , Almanyanın enerji konusunda her hangi bir sıkıntısı yok her yıl artan bir enerji sorunu yok. Onşar resesyon sürecine girmiş Türkiyenin şuan yaşadığı büyüme trendini yıllar öncesinden kaybettmiş Gelişmiş bir ülke , nükleer enerjinin yerini doldurabilecek başka alternatif kaynaklara yavaş yavaş geçebilirler ama Türkiyenin zaman kaybına tahammülü yok Türkiye nin bir an evel hızlı bir biçimde Kendi enerjisini en ekonemik şekilde üretmesi gerekmektedir. Lütfen Bilinçli bir toplum bilinçli bir zihniyet ile Ülkenin gelecek politikalarını karalamayalım.

Burada iktidar Partisi nin aldığı kararları savunucu bir propoganda yapmıyorum. Ülkenin yararına güzel kararlarının her zaman arkasında olduğumuz gibi , ülkemize zarar verecek her türlü kararının da karşısında kalemimizi oynatacağız.

Almanya bugün böyle bir karar alma gereği duysada bundan 11 yıl sonrası için alınan karar , Hükümetin protestoları kısmı şekilde bastırmak için almış olduğu bir karar olma olasılığında çok yüksek , Yakın tarihte Yunanistan , porteki ve İspanya da baş gösteren Ekonomik kriz nedeneyile Almanyanın bu krizden etkilenmemesi mümkün değil ve oluşacak maliyetlerinde yenilenebilir enerji kaynaklarına aktarılacak paranın finansmanını da zora sokacak başlıca etkenler arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder