18 Nisan 2011 Pazartesi

Doğal Yollardan Kansızlık Tedavisi

Özellikle bayanlarda Kansızlık çok büyük bir sorun olmaya başlamakta. Günümüz şartlarında hava kirliliği stresli ortamlarda bulunma , ekonomik zorlukların da getirdiği belli başlı sorunlar özellikle bayanlar da demir eksikliğine sebeb olmaktadır. Ekonomik sorunların , hava kirliliğin ve stresin demir eksikliği ile ne alakası var demeyin. İnsanları günlük demir ihtiyacını bir şekilde giderecek besini farkında olmadan almaktadır. Ekmekte , sebzelerde , et yemeklerinde meyvelerde bulunuyor ama asıl sorun olan ise alınan bu besinlerin bağırsaklar tarafından emilimi. Stres ve hav kirliliği insan metabolizmasını etkileyen en önemli unsurların başında gelmekte. Hava kirliliğin yanında tüketilen sigaranın bile bağırsaklardaki emilimini etkilendiği kanıtlanmıştır. Aldığınız demir miktarını max seviyede tutabilmek için bağırsaklarınızdaki emilim sorununu ortadan kaldırmamız gerekmekte. Ondan sonra da Demir içeren besinlere birz daha öncelik verip gerektiği miktarda doğal yollardan alalım. Belirli periyotlarla kan testi yaptırınız ve kan seviyenizin hangi vseviyelerde olup olmadığını belgeleyelim ve bundan sonra aşağıda yazacaklarımı uygularsanız Demir konusunda 2 ay içersinde istenilen seviyelere geleceğinize söz verebilirim. Bunun için sabretmeniz gerekmekte. Doktorlarımızın verdiği demir haplarını bir çoğunuz kullanmakta ve kullandıktan sonra özellikle kabızlık sorunu yaşadığınız bilmekteyim. Her şeyin iyisini tabiki doktorlarımız bilmekte ancak. Bu blogumuzda herşeyin doğal olanını tercih etme taraftarıyız. Doğal yollardan elde edilen besin takvilerini önerebilirim ve bu takviyeler sizlerin metabolizmanızdaki eksiklikleri yerine getirecek düzeylere getirdikten sonra zaten bir daha takviye kullanmanıza gerekte kalmıyacak.

Kan hapını kullanan hastaların genellikle hap kullanmaya başladıkları 2 aylık dönemde kan seviyeleri normal seviyeye yaklaşıyor olsa bile hap kullanmayı bıraktıktan sonsa tekrar eski hale gelmekte.

Öncelikle yapacağımız şey bağırsaklarıdaki demir emilimini arttırmak. Bunun için en güzel dağal takviyesiCAPTAFER kullanılmasıdır. Bu bizim birinci basamağımızdır. CAPTAFER kullanmakla işimiz bitmiyor çayı ve kahveyi mümkünse içmeyin uzunca bir süre yada çok açık için. ÇAy ve Kahve demir emilimini çok etkilemekte. Çay ve kahve yerine bolcana portakal suyu tüketiniz.

1- CAPTAFER kullanıyoruz
2- Çayı kahveyi azaltıyoruz ve portakal suyu içiyoruz.

bu iki seçenekten sonra bir hususa daha dikkatinizi çekmecem yiyeceklerinizi çok çiğneyerek tüketiniz. Özellikle tüketeceğiniz gıdalar

1- Mercimek
2- Sakatat ( bir çok bayanın tercih etmediği yöntem bunun için alternatifim var)
3- Et - yumurta , balıklardan Somon
4- Kuru üzüm , kayısı ve Pekmez
5- Ispanak

Bu yukarıda saydıklarımı kolayca bulup tüketebilirsiniz. Ancak hiç biri şimdi bahsedeceğim seçenek kadar daha fazlasını içermemekte.

Buğday Çimi suyu ve Buğday filizi

Buğday çimi ve filizi nasıl elde edilir , suyu nasıl sıkılır bunlardan sizlere bahsedeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder