28 Nisan 2011 Perşembe

Buğday Çimi ve Buğday Çiminin Faydaları

Buğday çimi elde etmek ilk başta zahmetli gibi gözüksede aslında oldukça basit ve katlandığınız zahmete değecek bir uğraş olacak. Buğday çiminde özellikle kansızlık sorunu çeken bayanlar için bir numaralı doğal beslenme yoludur. İçersinde çok fazla miktarda demir içermekte olup kanın çok hızlı biçimde kendini yenilemesinede fayda sağlamaktadır.
Buğday çiminin ilaki suyunu sıkarak kullanmanız gerekmiyor. filizlenme aşamasında kullanılabilir. Bu yöntem daha zahmetsiz ve daha hızlı sonuç elde ediliyor.
Öncelikle yapmanız gereken organik buğday bulmanız gerekmekte. Organik buğdayı internet ortamınıda sertifikalı üreticilerden rahatlıkla bulabilirsiniz. Organik buğdayları bulduktan sonra geniş cam bir kaba yarım avuç buğdayları serpiştirin ve buğdayları 1 cm geçecek kadar su koyunuz. Daha sonra cam kabı güneş gören bir yerde bekletiniz ama dikkatli olun camın kenarına koyarsanız Güvercinler buğdaylarınızı afiyetle yerler :) . 2- 3 gün sonra göreceksiniz ki buğdaylarınız hafiften patlamış ve yeşil filiz vermiş olacak. Bu arada deminde bahsettiğim gibi güneş görmesi çok önemli bu yeşillendirmeyi hızlandıran bir faktördür. daha sonra kabın suyunu değiştirin 3 gün daha bekleyin ve göreceksinizki buğdaylarınızın hepsi yeşillenmiş olacak. Filizlenmiş buğdayları afiyetle yiyebilirsiniz. İster salatanızda ister kaşık kaşık bu filizlemiş buğdayları yiyin ve kanlanın. Kansızlık sebebiyle yaşamış olduğunuz rahatsızlardan bir an evvel kurtulmanız ümidiyle. Sizelere vereceğim bir başka tavsiyede geçen yazımda da bahsettiğim gibi demir emilimini engelleyen gıdalardan uzun bir süre uzak durun , buğday çimini veya buğday filizlerini taza sıkılmış buğday suyu ile kullanın. Bağırsak emilimini arttıran dağal bir takviyede CAPTAFER bundan da faydalınırsanız bağırsaklardaki demir emiliminiz daha da yüksek oranlara çıkacaktır. Sağlıklı günler sizlerle olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder