6 Haziran 2011 Pazartesi

MHP Diyarbakır Mitingi

MHP lideri Devlet Bahçeli Diyarbakır mitingindeki konuşmasına başladı.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Hepinizi selamlıyorum, hepinizi kucaklıyorum, hepinizi bağrıma basıyorum. 12 Haziran seçimlerinin dostluğu, kardeşliğe ve esenliğe vesile olmasını diliyorum.

Merhum Ziya Gökalp bize Diyarbakır'ın hediyesidir. Diyarbakır Ulu Cami aynı kıbleye baş koyduğumuzun kanıtıdır. Dicle'nin şarıltısı kardeşlik duygularımızın bestesini yapar. Diyarbakır surları ayrılığı değil birleştiriciliği ile kemer gibi bizi sıkar. Gururla söyliyebilirim ki bu şehirin her yerinden aslet akıyor. Bu şehir düşmanlığa değil kardeşliğe kucak açıyor. Ses ver Diyarbakır sesimize kulak ver Türkiye.

Deliloyla, tek ayakla, çifte ayakla hep beraber oynadık. Asırlarca el birliği yaptık. Aynı güneşle ısındık. Mevlana'dan Hacı Bektaşi Veli'den aynı şevki aldık. Adımız bir acımız bir oldu. Biz birlikte büyüdük Türk milleti olduk.

Başbakanın kafasında çizdiği Sivas hattını yerle bir etmeye geldim. Bize yönelik iddiaları boşa çıkarmak için buraya koştum. Bin yıllık kardeşliği sonsuza kadar yaşatmak için karşınızdayım.

Yemen yan yanaydık, Çanakkale'de şahadet şerbetini beraber içtik. Birlikte güldük, birlikte ağladık. Kız aldık kız verdik sıla özlemini hep beraber duyduk.

Bilmeyene hatırlatırım ki bu büyük milletin adı Türk milletidir. Doğudan batıya kuzeyden güneye hangi mezhepten handi milliyetten olursa olsun herkesi Türk milleti olarak kucakladık.

Bu ülkenin hiçbir evladı bu ülkenin zencisi değildir. Kimse öteki değildir. Kimsenin kendi evinde yabancı olmasını istemedik. Aksini düşünenin karşısında olduk. Diyarbakırlı kardeşim biz sizsiniz biz de siziz.

İstanbul'da oturup ahkam kesenlere bakmayın. Onların keyfi beyde yok. Ama size gelince ağızları başka şeyleri söylüyor. TÜSİAD'ın TESEV'in raporlarını hazırlayanlar buraya gelmeyenlerdir. Rapor hazırlayacaklarına fabrika açsınlar işsizlere iş versinler.

Siz ortak değil bu ülkenin asli sahiplerindensiniz. Siz bu milletin onurlu ve eşit bireylerisiniz. Siz bizim gönlümüzdesiniz. Sizleri Waşhingtondakilerden de Erbil'deki Peşmergelerden de daha çok sahipleniyorum. Onlar sizi benden daha çok sevemez.

Sorunlarınız yok değil ama sorunlarla boğuişan da sadece siz değilsiniz. Ülkeyi bölme peşinde koşanlara sesleniyorum, akıllarını başlarına alsınlar. Bizim ne verecek tek bir çakıl taşımız ne de bir insanımız var.

Misakı Milli son sınırdır, bizim bu sınırdan bir parça bile vermeye niyetimiz yoktur. Başka bir yerde yaşamak ya da başka bir milletin yanında sığınmak gibi bir seçeneğimiz yoktur. Ya bu vatan üzerinde kardeş olarak bir ve bütün olarak yaşayacağız ya da bir millet olarak Anadolu'dan da atılacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder