3 Haziran 2011 Cuma

EHEC ölümcül bakteri Almanya da kabus yaratmaya devam ediyor.

E.Coli ölümcül bakteri , Ehec adlı ölümcül bakteri Avupaya yayılacak mı ? EHEC Türkiye de varmı ?

Almanya da OLUŞAN E. coli ölümcül bir salgın ve tüm dünyadaki salgınlardan oldukça farklı bir bakteri türemesi söz konusu.

Önceki Salgınlarda tüketicilerin temkinli yaklaştıkarı hamburger, soslar, az pişmiş büfteker bunlarda bakteri üremesi oldukça yaygın ve grektiği anda imha edileblir bir kontrol mekanizması vardı ancak salata ve sebze hiç bir zaman şüpheli oalrak yaklaşılmamıştı.

Sağlık uzmanları E. coli 16 ölü bıraktı ölüm ilgili neden, ve bazıları böbrek ve nörolojik komplikasyonları ile kritik durumda olan hastaların yüzlercesi şurunu kaybetmek üzere.

Hamburg kuzey Alman kenti merkezli salgını, dünya çapında 10 ülkeye yayılan ve insanların çiğ sebze yeğmeyin dedirtecek hastalığın yayıldığı merkez olarak dünya literatürne girecektir.

"Kökeni hala bir sır," Dr Jörg Debatin, Hamburg Tıp Merkezinde bu konu üzerine araştırma yapan bir doktor ve söyleme şöyle devam ediyor "Şu anda, biz yine de sebze ile ilgili bir şey var varsayalım. E.coli salgını yayılmaya evam edecek gibi görünüyor Avrupalılar sebze yemeyin demek gerçekten düştüğümüz durumun en açık göstergesi olsa gerek dedi"


Yaprak ve meyve bitkiler üzerinde absorbe doğrudan mülk, ek olarak, bakteri kendi yenilebilir kısımları içinde olduğunu biliniyor bunların kök sistemleri aracılığıyla, her zaman yalnız kirleticilerin kurtulmak çözüm değil en az 40 dakika sirkeli suda sebzeleri bekletmeniz gerekiyor en basit ve en etkili çözüm budur.

Artık Avrupa da uzun bir süre özellikle Salatalık tüketimi azalacağa benziyor , Avrupalılar özellikle uzun salatalıkları almıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder