1 Aralık 2014 Pazartesi

Kış Lastiği zorunluluğu

Kış Lastiği zorunluluğu

1 Aralık 2014 tarihi itibariyle yaklaşık 4 milyon 200 bin ticari aracı ilgilendiren bir zorunluluk başlamıştır , Kış lastiği takma zorunluluğu  binek vasfı ve ticari amaç uygulanmayan araçlarda zorunlu olmayacaktır.
Kış lastiği zorunluluğun amacı özellikle tonajlı ve şehirler arası yolculuk yapan araçlarda güvenliği sağlamak maddi ve can kaybının önüne geçebilmek için geçen sene yürürlüğe girmişti. Bu konuda Cezai şartlar uygulanacağını şoförlere hatırlatmak isteriz. 1 Aralık 2014 den , 1 Nisan 2015 tarihine kadar uygulanacak bu zorunlulukta hava şartlarına bağlı olarak Bakanlıkça 1 ay uzatılma söz konusu olabilir.
Trafik Denetlemelerine başlayan Trafik polisleri , Kış lastiği takmayan araç sahiplerine 519 TL trafik cezası kesmekle kalmayıp  , seyahat etmenize izin verilmiyor

Kış lastiği fiyatları

Kış lastiği Fiyatları  90TL den başlayın - 3.000 TL ye kadar çıkmakta olup en ucuz kış lastiklerini bilio.com ve akakce.com gibi sitelerden arattırıp bulabilirsiniz.  Kış lastiği almadan önce bu sitelerden fiyat öğrenmenizde büyük avantaj olacaktır. Kış lastiklerini aldıktan sonra mevcut lastikleri saklamanız adına da zorluklarla karşılaşacaksınız. Eğer yeriniz yoksa pratikdepo.com sitesinden uygun fiyatla yer kiralayabilirsiniz.

Kış Lastiği takma zorunluluğu

27 Kasım 2012 tarihinde bakanlar kurlu kararınca alınmıştır.

Kış lastiği zorunlumu
Kış Lastiği genelgesi
Kış lastiği kimlere zorunlu
Kış lastiği tavsiye
Kış lastiği ne zaman takılacak
Kış Lastiği hangi araçlar için zorunlu
Kış lastiğini binek araçlar için zorunlumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder