21 Nisan 2014 Pazartesi

Kulak Ağrısı Hakkında Bilmemiz Gerekenler

KULAK AĞRISI NEDİR VE OLUŞMA SEBEBLERİ

Kulak Ağrısının Tanımlayalım: Kulak Ağrısı , kulak içersinden veya çevresindeki yapılardan algılanan bir ağrı yada rahatsızlıktır.
Kulak ağrısı ; kulak kepçesi , dış kulak , orta kulak veya iç kulak ağrısı gibi primer veya baş ve boyunun karışık sinir yapısına bağlı sekonder nedenlerle oluşan yansıyan ağrı şeklinde olabilmektedir.

Kulak trigeminal, fasiyal , vagus ve glossofaringeal sinirlerin duyu dalların ve daha az olarak oksipital ve büyük servikal sinir tarafından uyarılmaktadır.

Kulak Ağrısı hakkında bilinmesi gerekenler

Kulak ağrısının çoğu nedeni iyi huyludur, kolayca tanı konulabilir ve poliklinik ortamında tedavi edilebilir.

Kulak ağrısının tüm nedenleri , kulağın kendisinden kaynaklanmıyor olabilir. Yansıyan ağrı diye tabir edilmektedir. Yansıyan ağrı , kulak ağrısının nedeni olabilir ve altta yatan bir tümör yada kulak dışı hastalıkları gibi ciddi bir sorunun göstergesi olabilir.

Açıklanamayan kulak ağrısı veya uygun tedavi ile geçmeyen kulak ağrısı, kulak burun boğaz uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.

Kulak Ağrısı İle İlgili Sık Konulan Tanılar

Akut Otitis Media (AOM) , viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının en yüksek insidans (görülme sıklığı) kış aylarında daha sık ortaya çıkar.

AOM kulak ağrısı şikayeti en çok 6 ay ile 7 yaş arasındadır. AOM kulak ağrısı şikayeti Down Sendromlu ve yarık damaklı çocuklarda daha sıktır.

Akut Otitis Media (AOM) rahatsızlığı yaşayan çocuklarda iki temel risk faktörü , günlük bakım yerleri ve sigara dumanına maruz kalınmasıdır.

Başka faktörlere bakacak olursak bebeklerin biberonla beslenmesi , östaki tüp fonksiyonu bozukluğu ve büyümüş bademcikler olarak sayabiliriz.

Akut Otitis eksterna (AOE) , her iki kulak kepçesi veya kulak zarını içeren dış kulak kanalının genel bir inflamasyonudur. AOE’nin hastalık oluşturması için , patojenlerin varlığına ve
Bütünlüğü bozulmuş cilde gereksinim vardır. Eğer bu iki bahsettiğimiz olay mevcut değilse AOE den bahsedemeyiz.
Oluşturan sebepler genellikle yaz aylarında kış aylarına göre , genellikle de havuzda veya gölde yüzen bireylerde 10-20 kat daha fazla görülmekte.Bu durum, daha çok Bir mikroorganizmanın bir konağa girme, orada gelişebilme ve konağın vücudunda yayılması sebebiyle hastalık gelişir. Kulak pamuğu kullanmak ve kulağı çizmek ( kaşımak ) gibi lokal travmalar , bilinen nedenler arasındadır.

Diğer risk faktörleri arasında, çok da az olmayan kulak kanalından nem , kanal darlığı ve anormal keratin üretimi , nedenlerin arasındadır.

Barotravma , daha çok kabin basıncı düşmüş uçak ile uçma sonrası veya dalış sonrasında gelişmekte. Akut Üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerjiler bu duruma yakınlığı artırmaktadır.

Direkt Travma , daha çok genç erkeklerde kavga ve otomobil kazalarında, patlayıcı işiyle ilgilenen askeri personel ve madencilerde , uzun yürüyüşe çıkanlarda , dağcılarda, soğuk iklimlerdedışarda çalışan , soğuktan donmaya maruz kalabilecek işçilerde görülür.

Yansıyan Kulak Ağrısı , Kötü takılan diş protezi , gece dış gıcırdatma , çene travması , eklem hastalıklarına sahip bireylerde , abse gibi diş hastalıklarına , kötü ağız hijyenine sahip bireylerde ve ağır sigara alkol tüketenlerde görülmektedir.

Kulak Ağrısı Belirtileri ile ilgili makalemizi okumak için tıklayınız…










20 Nisan 2014 Pazar

Quinny Zapp xtra 2 en ucuz nereden alabilirim?

Quinny Zapp Xtra 2 en ucuz

Quinny Zapp Xtra 2 en uygun fiyata bana mail olarak atarsanız yurtdışından 900 tl ye getirebilirim

En uygun fiyatlı Quinny Zapp Xtra 2 ler ile uyumlu Maxi cosi ana kulakları en uygun fiyata bulunmkatadır.

Quinny Buzz 3 modeli aynı gün kargo 1.190 TL ile un uygun fiyata bizde bulabılırsınız