29 Nisan 2011 Cuma

Doğal Protein Kaynakları

Doğal Protein Kaynakları

Proteini besin yollarıyla almak okadar kolayki insanlarımız halen doğal olmayan yollardan protein takviyeleri yapmakla uğraşmaktadırlar.

*Protein ihtiyacı olan ve protein eksikliği olanlar için yaklaşık 160 gr. ton balık konservesinde size kazanılacak protein miktarı tam tamına 40 gr.

* Bir Yumurta da 7 gr. Protein ihtiva etmektedir.

* 100 gr Et yemeğinde ise 25 gr. protein bulunmaktadır.

* 100 gr. Hindi etinde de 25 gr. protein bulunmakta.

Günlük bir insanın protein ihtiyacının 50 gr. olduğu düşünülürse yukarıda saydığım iki ürünün tüketilmesinde 50 gr. dan fazla protein kazancı elde edeceksiniz.

28 Nisan 2011 Perşembe

Doğal Yollardan Tırnak Bakımı

Tamamiyle kimyasal madde içermeyen doğal Tırnak bakımı için yapılması gereken yöntemler


Tırnak Güçlendirici


Çok rahatlıkla tırnaklarınız kırılıyorsa sizi yarı yolda bırakıyorsa işte size grekli malzemeler

1 bardak su
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı zencefil
Tüm malzemeleri karıştırın ve tırnaklarınıza sürün 20 dakika bekleyin daha sonrada su ile temizleyin , 10 gün boyunca sürekli yapın göreceksiniz tırnaklarınız artık çok daha güçlü ve parıltılı olacak

Tırnak Diplerinde oluşan iltihaplar için bitkisel karışım


İhtiyacımız olanlar 1 bardak sıcak su , 1 tutam adaçayı , 5 damla okaliptus yağı
uygulama: Yukarıda sayfığım tüm malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz daha sonra ellerinizi 20 dakika boyunca karışımda bekletin ve daha sonra ılık suda ellerinizi durulayın



Dogal yollardan Basur Tedavisi - Dogal Hemoroid Tedavisi

Doğal Yollardan Basur Tedavisi

Tamamiyle Doğal yüzde yüz etkili Basur tedavilerini sizlere aktaracağız. Özellikle Kansızlık döneminde Demir hapı kullanan kadınlarda , hamilelik döneminde yaşanan bazı olumsuz gelişmeler sırasında Bayanlarımızın karşılaştıkları ve hayatlarını olumsuz yönde etkiliyen bu hastalığın aslında tedavisi de çok kolay. Basur'un oluşum sebebi kılcal damarlarda yaşanan sorunlardır ve kılcal damarları onarmak eski haline getirmek için locak tedavi yöntemleri vardır.

Özellikle yüzeysel olarak uygulanacak bu tedavinin çok iyi geldiğini söyleyebilirim.

At kestanesi basur tedavisinde nasıl kullanılır ?

Yaklaşık 800 gr - 1000 gr arası At Kestanesi temin ediyoruz ve at kestanelerini parçalara bölerek suda kaynatılır ve basurlu bölge bu su ile günde 2 kez yıkanır.

Meşe Kabuğunun Basur tedavisinde uygulama yöntemleri

Bir başka doğal yöntem ise meşe ağaçlarının kabuğunu toz haline getirip sorunlu bölgeye sürdükten sonra 3 4 dakika bekleyip temiz suyla yıkayınız.

Daha bir çok doğal yollardan basur tedavisi sizlere suna biliriz.

Acıbadem ezmesinin ve Patlıcanın a basur tedavisinde kullanılan başka doğal yöntemler olduğunu biliyoruz ve bunların kullanım yöntemleri şöyle

Patlıcan Basur tedavisinde nasıl kullanılır  ?

Her patlıcanla yapılmayan bu yöntem sadece kemerpatlıcanın yeşil sapıyla yapılmaktadır. Yeşil sapları koparılıp kaçtane yaprak sapı varsa bir okadar da bardak su koyularak kaynatılır ve sabah akşam 1 bardak içilir.

Acıbadem ezmesi Basur tedavisinde nasıl kullanılır .

Acıbadem ezilerek bir kaba konulur ve krem biçimini alacak şekilde sirke ilave edildikten sonra basurlu bölgeye uygulanırsa haftasında faydalarını göreceksiniz.

Dogal Güzellik Maske uygulamalari

Doğal Güzellik Maske uygulamaları

Doğal olan herşey güzelldir , güzel olan herşey bizide güzelleştirir. Güzelliğimiz ve sağlıklı bir cilt için yapmamamız gerekenleri okuyunca çok şaşıracaksınız. 0.5 TL ye bukadar faydalı maskelere nasıl sahip olduğunuzu görünce daha önce harcadığınız paralar aklınıza gelecek :)

Un , Bal ve Süt Maskesi - Doğal Güzellik Maskesi




Eğer iş hayatından veya evişlerinden yorgun düştüyseniz ve cildinizin yenilenmeye ve dirilmeye ihticayı var demektir. yapmanız gereken 3 kaşık bildiğiniz beyaz un , yarım kaşık bal ve bunları yoğurmaya yetecek kadar ılık süt. Güzelce bu 3 ürünü karıştırın yoğurun ve cildinize uygulayın tam 20 dakika bekletin ve sonra su ile temizleyiniz. Yorgun ciltler için en ideal maske

Limonlu Yoğurt Maskesi


Bayanların en büyük sorunu ciltleri ve özellikle kuru bir cilte dahip bayanlar bu konuda kremlere dünyaların paralarını vermekteler aslında yapılması gerekenler çok basit ve çok doğal. Süzme yogurt ve limon bu ikisi sizin kuru cildinize hayat verecek. 2 yemek

kaşığı süzme yoğurda 3 5 damla limon sıkın , bu karışımı rahatsız olduğunuz her türlü bölgeye uygulayabilirsiniz ve uyguladığınız limonlu yoğurt kuruyana kadar genel de bu süre 60 ila 90 dakika arasında değişmekte iyice kuruduğunu hissettiğinizde suyla güzelce temizleyin 2 gün üst üste uygulayın aradaki farkı hissedeceksiniz.

Kansızlık Tedavisinde Kullanılan Besinler

B12 - FOLİK ASİT İÇEREN ARI POLENİ

Kansızlık için daha önceki yazılarıma 2 konu üzerinde durmuştum
bunlardan birincisi bağırsaklardaki demirin emilimi ikincisi doğal yollarda elde edeceğimiz buğday çimi

Bu yazımda ise Kansızlık tedavisinde kullanılacak olan tamamen doğal bir besinden bahsedeceğim. Arı Poleni

Daha önce Demirin kan yapımındaki öneminden bahsetmiştim ancak demir kadar kan oluşumunda önemli olan B12 vitamininede vücudumuzun ihtiyacı var. B12 eksikliği yorgunluk , saç dökülmesi , aşırı sinirlenme gibi rahatsızların baş faktörü. B12 sinir sistemine faydası çok fazla.

Kan yapımında önemli bir diğer madde de folik asit. Folik asit hücrelerin büyümesine ve kanın yapılanmasına kendini yenilemesi için oldukça elzem.

Folik asit ve B12 vitaminin bir arada bulunduğu ve doğal olarak metabolizmanıza katabileceğiniz gıda ise ARI POLENİ Arı polenin %40 dan fazlası proteinlerden oluşmakta.

Eğer kansızım diyorsanız ve doğal yollardan kan eksikliğimi gidermek istiyorum diyorsanız. Kullandığım demir hapları beni kabız yapıyor ve bu durumdan rahatsız oluyorum diyosanız. Size bahsettiğim 3 şeyi muhakkak kullanın ve 2 hafta sonra göreceksiniz ki kan seviyeniz yükselmeye başlıyacak 6. hafta sonunda ise kan değerleriniz istenilen seviyelere gelecektir.

1) CAPTAFER
2) BUĞDAY FİLİZİ VEYA BUĞDAY ÇİMİ SUYU
3) ARI POLENİ

Buğday Çimi ve Buğday Çiminin Faydaları

Buğday çimi elde etmek ilk başta zahmetli gibi gözüksede aslında oldukça basit ve katlandığınız zahmete değecek bir uğraş olacak. Buğday çiminde özellikle kansızlık sorunu çeken bayanlar için bir numaralı doğal beslenme yoludur. İçersinde çok fazla miktarda demir içermekte olup kanın çok hızlı biçimde kendini yenilemesinede fayda sağlamaktadır.
Buğday çiminin ilaki suyunu sıkarak kullanmanız gerekmiyor. filizlenme aşamasında kullanılabilir. Bu yöntem daha zahmetsiz ve daha hızlı sonuç elde ediliyor.
Öncelikle yapmanız gereken organik buğday bulmanız gerekmekte. Organik buğdayı internet ortamınıda sertifikalı üreticilerden rahatlıkla bulabilirsiniz. Organik buğdayları bulduktan sonra geniş cam bir kaba yarım avuç buğdayları serpiştirin ve buğdayları 1 cm geçecek kadar su koyunuz. Daha sonra cam kabı güneş gören bir yerde bekletiniz ama dikkatli olun camın kenarına koyarsanız Güvercinler buğdaylarınızı afiyetle yerler :) . 2- 3 gün sonra göreceksiniz ki buğdaylarınız hafiften patlamış ve yeşil filiz vermiş olacak. Bu arada deminde bahsettiğim gibi güneş görmesi çok önemli bu yeşillendirmeyi hızlandıran bir faktördür. daha sonra kabın suyunu değiştirin 3 gün daha bekleyin ve göreceksinizki buğdaylarınızın hepsi yeşillenmiş olacak. Filizlenmiş buğdayları afiyetle yiyebilirsiniz. İster salatanızda ister kaşık kaşık bu filizlemiş buğdayları yiyin ve kanlanın. Kansızlık sebebiyle yaşamış olduğunuz rahatsızlardan bir an evvel kurtulmanız ümidiyle. Sizelere vereceğim bir başka tavsiyede geçen yazımda da bahsettiğim gibi demir emilimini engelleyen gıdalardan uzun bir süre uzak durun , buğday çimini veya buğday filizlerini taza sıkılmış buğday suyu ile kullanın. Bağırsak emilimini arttıran dağal bir takviyede CAPTAFER bundan da faydalınırsanız bağırsaklardaki demir emiliminiz daha da yüksek oranlara çıkacaktır. Sağlıklı günler sizlerle olsun

18 Nisan 2011 Pazartesi

Doğal Yollardan Kansızlık Tedavisi

Özellikle bayanlarda Kansızlık çok büyük bir sorun olmaya başlamakta. Günümüz şartlarında hava kirliliği stresli ortamlarda bulunma , ekonomik zorlukların da getirdiği belli başlı sorunlar özellikle bayanlar da demir eksikliğine sebeb olmaktadır. Ekonomik sorunların , hava kirliliğin ve stresin demir eksikliği ile ne alakası var demeyin. İnsanları günlük demir ihtiyacını bir şekilde giderecek besini farkında olmadan almaktadır. Ekmekte , sebzelerde , et yemeklerinde meyvelerde bulunuyor ama asıl sorun olan ise alınan bu besinlerin bağırsaklar tarafından emilimi. Stres ve hav kirliliği insan metabolizmasını etkileyen en önemli unsurların başında gelmekte. Hava kirliliğin yanında tüketilen sigaranın bile bağırsaklardaki emilimini etkilendiği kanıtlanmıştır. Aldığınız demir miktarını max seviyede tutabilmek için bağırsaklarınızdaki emilim sorununu ortadan kaldırmamız gerekmekte. Ondan sonra da Demir içeren besinlere birz daha öncelik verip gerektiği miktarda doğal yollardan alalım. Belirli periyotlarla kan testi yaptırınız ve kan seviyenizin hangi vseviyelerde olup olmadığını belgeleyelim ve bundan sonra aşağıda yazacaklarımı uygularsanız Demir konusunda 2 ay içersinde istenilen seviyelere geleceğinize söz verebilirim. Bunun için sabretmeniz gerekmekte. Doktorlarımızın verdiği demir haplarını bir çoğunuz kullanmakta ve kullandıktan sonra özellikle kabızlık sorunu yaşadığınız bilmekteyim. Her şeyin iyisini tabiki doktorlarımız bilmekte ancak. Bu blogumuzda herşeyin doğal olanını tercih etme taraftarıyız. Doğal yollardan elde edilen besin takvilerini önerebilirim ve bu takviyeler sizlerin metabolizmanızdaki eksiklikleri yerine getirecek düzeylere getirdikten sonra zaten bir daha takviye kullanmanıza gerekte kalmıyacak.

Kan hapını kullanan hastaların genellikle hap kullanmaya başladıkları 2 aylık dönemde kan seviyeleri normal seviyeye yaklaşıyor olsa bile hap kullanmayı bıraktıktan sonsa tekrar eski hale gelmekte.

Öncelikle yapacağımız şey bağırsaklarıdaki demir emilimini arttırmak. Bunun için en güzel dağal takviyesiCAPTAFER kullanılmasıdır. Bu bizim birinci basamağımızdır. CAPTAFER kullanmakla işimiz bitmiyor çayı ve kahveyi mümkünse içmeyin uzunca bir süre yada çok açık için. ÇAy ve Kahve demir emilimini çok etkilemekte. Çay ve kahve yerine bolcana portakal suyu tüketiniz.

1- CAPTAFER kullanıyoruz
2- Çayı kahveyi azaltıyoruz ve portakal suyu içiyoruz.

bu iki seçenekten sonra bir hususa daha dikkatinizi çekmecem yiyeceklerinizi çok çiğneyerek tüketiniz. Özellikle tüketeceğiniz gıdalar

1- Mercimek
2- Sakatat ( bir çok bayanın tercih etmediği yöntem bunun için alternatifim var)
3- Et - yumurta , balıklardan Somon
4- Kuru üzüm , kayısı ve Pekmez
5- Ispanak

Bu yukarıda saydıklarımı kolayca bulup tüketebilirsiniz. Ancak hiç biri şimdi bahsedeceğim seçenek kadar daha fazlasını içermemekte.

Buğday Çimi suyu ve Buğday filizi

Buğday çimi ve filizi nasıl elde edilir , suyu nasıl sıkılır bunlardan sizlere bahsedeceğim.