22 Mayıs 2011 Pazar

Mide Ağrısına , Mide ve Yemek Borusu yanmasına karşı Süt Kürü

Sütün nimetleri saymakla bitmez

   İleri yaşlarda süt yerine daha çok sütten yapılmış ürünleri ( peynir , çökelek , yoğurt vb.. ) tercih etmeliler. Yoğurt öyle bir nimettir ki , faydaları hikmetleri say say bitmez. Fazla süt kabızlığa ve sindirim tembelliğine neden olur. Eğer sütü çok fazla ve severek içiyorsanız , beraberinde mutlaka bir dilim kepekli ekmek tüketiniz . Beraberinden tüketeceğiniz kepekli ekmek şişkinliğinizi ve kabızlığı önliyecektir. Süt ve kepekli ekmek ömrü uzatır.
   Süt içtiyseniz hemen üzerine asitli meyve veyahut kola cinsi içecekler tüketmeyiniz. Bunu yaptığınız takdirde %90 olasılıkla sihal olacaksınız.

Mide ağrısı , yanması veya yemek yanmasına karşı yapılması gerekenler

Midenizde hissettiğiniz yanma ve ağrıda iki yudum süt içmenizi öneririrz. yanma ve ağrı başladığında sadece ve sadece iki yudum süt tüketiniz.Sütün ısıtılmış veya kaynar olmaması gerekmekte, dolabınızdan veya oda sıcaklığında beklemiş sütten içmeniz tavsiye olunur. Mide ağrınız iki üç dakika içinde geçecektir. Midenizdeki yanma ve ağrı tekrarlarsa tekrardan iki yudum süt içiniz. Sürekli ağrı gldiğinde 2 yudum süt tüketiniz. sizde fark edeceksiniz ağrının süresi süt içtiğinizden ötürü ya ortadan kalkacak yada ağrıların tekrarını süresi artacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder